In seria dezbaterilor Romania politica…

O noua dezbatere la Facultatea de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene va avea loc joi, 31 martie de la orele 17.00, in sala 201 de la etajul II, cu tema: Alegeri 2012. Strategii ale partidelor cu un an inainte de alegeri. Alegerile din 2012 sunt aproape. Ce strategii pot avea partidele politice in apropierea acestui moment? Cat de pregatite sunt pentru competitia care se anunta stransa dar mai ales puternica? Cum sunt pregatiti alegatorii din Romania? Stiu ei suficient de mult pentru a vota in consecinta, adica bine informati, suficienti de atenti la evenimente pentru a face o alegere de tipul „alegerii rationale”? Cum vor arata strategiile de marketing ale partidelor? Organizatiile locale ale acestora isi fundamenteaza actiunile pe cunoasterea „pietei” politice sau, mai degraba, dupa formule intuitive?

Cu acest prilej, se va lansa volumul: Alegeri, algatori si alesi in Romania 2004-2009, aparut la Editura Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu si coordonat de Sabina-Adina Luca. Volumul apare ca o continuare a volumului “Alegeri şi alegători în România: 2000-2004”, editat în 2006 de către Dragoş Dragoman şi constituie cea de-a doua etapă a proiectului de cercetare “Alegeri şi alegători în postcomunism”, proiect demarat în anul 2004 de către Dragoş Dragoman, Sabina-Adina Luca şi Bogdan Gheorghiţă.

Lucrarea reuneste studii care isi propun radiografierea alegerilor desfăşurate în România în intervalul 2004-2009, fie ele naţionale, europarlamentare sau locale.  Problematica ce a intrat în sfera de interes a autorilor se întinde de la evoluţia diferitelor formaţiuni sau actori politici, la rolul strategiilor de campanie şi mecanismele motivatoare sau demotivatoare ale participării politice şi, în special, electorale si sunt asezate in contextul mai larg al explicatiilor cu privire la evolutiile politice postcomuniste.

2 comentarii

Din categoria Fără categorie

2 răspunsuri la „In seria dezbaterilor Romania politica…

  1. Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

  2. Sa nu uit sa ma inviti si pe mine ca doar sti ca sunt in prgaul declansarii unei noi revolutii politice in Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s