Dezbatere la Facultatea de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene Sibiu

Joi, in 21 octombrie 2010, de la orele 17.00, dezbaterea organizata la Facultatea de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene din Sibiu Calea Dumbravii, 34, et. II, sala 201, in seria Romania politica are ca tema: Valorile romanilor in postcomunism. Invitatii sunt cadre didactice din ULBS, institutii publice, ONG-uri, reprezentanti ai partidelor politice, jurnalisti, studenti. Sunt asteptati toti cei care vor sa asiste la o discutie care se focuseaza pe incarcarea de a radiografia modul in care se construieste modelul identitar romanesc, urmarirea unei dinamici a diferitelor valori din postcomunism, sau felului in care diferite categorii sociale din Romania se „reconstruiesc” si se raporteaza la spatiul social.

Manifestarea se desfăşoară în cadrul seriei de dezbateri România politică şi constituie una din activităţile proiectului Reconstrucţia identitară a tinerilor de etnie română şi maghiară sub impactul manelizării. Consecinţe asupra implicării sociale, civice şi politice, finanţat prin Grantul CNCSIS PNII-RU-TE_82 (2294/04.08.2010).

Masa rotundă va fi precedată de lansarea volumului Capital social şi valori democratice în România, autor Dragoş DRAGOMAN, apărută la Editura Institutul European.

Care sunt valorile românilor după 20 de ani de postcomunism? În ce măsură schimbarea valorilor politice, sociale sau economice este dublată de schimbări comportamentale semnificative? Putem vorbi despre valori sau, mai degrabă, despre pseudo-valori? Care sunt schimbările valorice din modelul identitar al tinerilor de azi? Cum influenţează modelul cultural al tinerilor implicarea civică şi politică a acestora?

Pornind de la studii cantitative sau calitative, vom încerca să găsim răspunsuri la aceste întrebări sau la altele, izvorâte din reflecţiile prilejuite de întâlnirea noastră.

Va asteptam cu drag!

 

Un comentariu

Din categoria Fără categorie

Un răspuns la „Dezbatere la Facultatea de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene Sibiu

  1. Pingback: Invitaţii la concursuri, dezbateri publice şi concerte | Ce merită.

Lasă un comentariu