Koichi Tohei despre Ki si extinderea lui

Doua lucruri sunt esentiale pentru noi oamenii… mintea si corpul. Cel putin asta este ideea cărții lui Koichi Tohei despre coordonarea mintii si a corpului in viața de zi cu zi. Ki-ul omului poate fi asociat cu forța vitala si face parte din Ki-ul universului, a cărui parte este. Totusi, cum putem unifica mintea si corpul? Koichi Tohei ne oferă patru principii: concentrarea in punctul din partea de jos a abdomenului (la cca. 6 cm. mai jos de ombilic); relaxarea completa si adevarata (corpul nu trebuie sa fie in niciun fel tensionat, nici ca întreg, nici pe părțile componente); menținerea greutatii pe partea de dedesupt a corpului dar si a fiecărei părți a acestuia si extinderea Ki-ului.

Una din problemele lumii moderne este ca facem mai multe lucruri deodată, si, in acest fel, ne pierdem concentrarea, echilibrul si puterea. De aceea Tohei afirma: „Concentrarea este putere.” Aceasta pentru ca „mintea mișca corpul!” Fii prezent!!! Întărește-ți mintea „concentrandu-te la ceea ce faci, fie ca mergi, fie ca te joci.”

Mai apoi, Tohei vorbește despre experiența personală in încercarea de a unifica mintea si corpul, despre descoperirea Aikido-ului, întâlnirea cu Morihei Ueshiba, provocarile vieții si descoperirea propriei cai…

Citind Coordonarea mintii si a corpului in viața de zi cu zi, constati ca e scrisă simplu, direct, mai ales sincer. O lectura plăcută, interesantă si lejera dintr-un punct de vedere. O aventura sincera prin viața lui Tohei, cu suisurile si coborasurile ei, cu descoperirile ei, o cale credincioasa perfect principiului: mintea mișca corpul!

20130526-160753.jpg

Scrie un comentariu

Din categoria O carte pe luna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s